Nova Kia Sorento

28. 4. 2009
Deli
Nova Kia Sorento (foto: Kia)
Kia

Novi Sorento je dolg 4, 7 metra, njegova struktura pa je osnovana na veliko bolj razširjeni samonosni karoseriji, v kateri se bo lahko vozilo do sedem potnikov.

Armaturno ploščo so potisnili bolj naprej, zadek pa raztegnili v uporabnejši prtljažnik. V novem Sorentu bo tudi več modernejše opreme: zagonski gumb, odklepanje in zaklepanje brez uporabe ključa, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, panoramska šipa in satelitska navigacija.

Velik poudarek so pri razvoju dali tudi vožnji, ki je zahvaljujoč za 54 milimetrov nižjemu težišču in znižani legi podvozja zdaj bolj dinamična, za kar gre zasluga tudi bolj neposrednemu volanu.

Evropskemu trgu bosta od prihodnjega leta namenjena dva Sorentova motorja: 2, 4-litrski bencinski s 129 kilovati (174 'konjev') in 225 Nm ter 2, 2-litrski dizel s 147 kilovati (197 'konjev') in 435 Nm.

Izbirati bo mogoče med pet- in šestopenjskimi ročnimi menjalniki in samodejnimi ter med različicama 2WD in 4WD. Pri zadnji bo za prenos moči med prvo in zadnjo premo skrbela elektronika.

Foto: Kia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol