Nova Mazda3 v prodajnih salonih

22. 4. 2009
Deli

Nova Mazda3, ki je odslej na prodaj v Sloveniji, se cenovno uvršča v sredino ponudbe spodnjega srednjega razreda ali segmenta C; je rahlo dražja od Mégana in nekoliko cenejša od Golfa.

Najcenejša stane slabih 15 tisoč, najdražja pa 25.300 evrov. V obeh primerih gre za kombilimuzino, primerljivi Sedan pa je za 200 evrov dražji. Na voljo sta dva bencinska motorja (znani 1.6 ter nov 2.0 z neposrednim vbrizgom, 1.4 pa ni več na voljo) ter trije turbodizli (CD109 ter nova CD150 in CD185, zadnji le za različico GTA s petimi vrati), menjalniki pa so ročni, le pri dvolitrskem bencinskem ponujajo samodejnega.

Novost je tudi sistem i-Stop v kombinaciji z bencinskim 2.0 ter z ročnim menjalnikom, ki v času mirovanja avtomobila zaustavi motor. Upoštevaje obliko karoserije, motorje, menjalnike ter pakete opreme, je v ceniku skupaj 30 različic, ki bodo pomagali Mazdo3 zalučati do treh odstotkov prodanih v segmentu C oziroma (letos) 350 primerkov. Največ pričakujejo od petvratne karoserije (85 odstotkov), bencinskih motorjev (90 odstotkov) in paketa opreme TE.

Če izvzamemo najcenejšo (Sport 1.6i), imajo vse trojke klimatsko napravo, prav vse pa (med drugim) šest varnostnih blazin, stabilizacijski DSC in potovalni računalnik. Če morda niste vedeli: Mazda je ena od dveh znamk izmed prvih 20 najbolj prodajanih v Sloveniji, ki ji tudi v teh časih prodaja raste. Nova Trojka bo pri tem nedvomno dodaten zagon. (VK)

Foto: Mazda

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"