Novo v Sloveniji: Mazda3

8. 11. 2013
Deli

Okej, v resnici slabih 14 oziroma natančneje 13.990, a še vedno blizu naši napovedi izpred nekaj mesecev, da bo nova trojka na voljo od 13 in pol tisočakov.

Vstopni model z opremo Emotion (ročna klima, pomoč pri speljevanju v strmini in seveda standardna varnostna oprema) in 1,5-litrskim bencincem s 74 kilovati (100 'konji') stane omenjenih 13.990 evrov, je pa na voljo samo pri petvratni različici. Ponudba štirivratne (cene obeh so sicer popolnoma enake, razen omenjene razlike pri vstopnem modelu) se začne pri 16.290 evrih (enak motor in oprema Challenge, ki vsebuje še dvopodročno samodejno klimatizacijo, 18-centimetrski barvni LCD-zaslon ter sistem za prostoročno telefoniranje bluetooth, večfunkcijski volan in krmilnik HMI). Poleg omenjenega sta na voljo še dva bencinska motorja, oba dvolitrska, s 120 ali 165 'konji'. Cene prvega se začnejo pri 17.290, drugega pa pri 20.990 evrih (zadnji je na voljo od opreme Revolution, ta pa že vsebuje tudi projicirni zaslon, pametni ključ in ozvočenje Bose).

Dizelska ponudba se začne pri enaki številki, torej slabih 21 tisočakih za 150-'konjski' 2,2-litrski dizel. Dizel in oba dvolitrska bencinca sta na voljo tudi v kombinaciji z menjalniško avtomatiko (ta vas bo stala skoraj tisočaka in pol), škoda pa je, da Mazda trenutno ne premore kakega manjšega in manj zmogljivega (in seveda cenejšega) dizla.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"