Nova Opel Corsa kuka v svet

11. 2. 2019 | Jure Šujica
Deli

Novinka, ki prihaja na trg v drugi polovici leta, bo prvič opremljena z matričnimi LED-žarometi. A to ni edina novost, ki jo prinaša.

Avtomobilski B-segment bi si danes v Evropi le težko predstavljali brez Oplove Corse. 13,5 milijona kupcev je pritegnila v dosedanjih petih generacijah, pri čemer je zadnja sicer prišla na trg pred komaj dobrimi štirimi leti, a glede na to, da je osnovana na četrti generaciji Corse iz leta 2006, je bila prenova potrebna. Sodeč po prvih napovedih Opla pa bo tako novinka naredila velik korak naprej.

Opel tako obljublja, da bo nova Corsa prinesla v razred mestnih avtomobilov številne tehnične novosti, ki jih sicer poznamo iz večjih in dražjih avtomobilov. Te bodo predstavljali postopoma, prva med njimi pa je ena izmed tistih, na katere so pri Oplu v zadnjih letih najbolj ponosni, to so matrični LED-žarometi. Omenjena inovacija je do zdaj svoj prostor že našla v modelih Insignia in Astra, pri čemer se pri prvi zanjo odloča več kot polovica vseh kupcev.

120 let inovacij

»Praznujemo 120. obletnico avtomobilske proizvodnje, s tem pa tudi 120 let inovacij. Vedno smo proizvajali najboljše tehnologije, dosegljive širši javnosti. To sta naš cilj in motivacija, ki se še posebej kaže pri modelih, kakršna je Corsa. Posledično bomo zato prihodnjo generacijo našega najbolje prodajanega avtomobila opremili z najboljšo tehnologijo na področju žarometov,« je dejal Michael Lohscheller, generalni direktor nemške znamke.

Nova Opel Corsa – izdelana bo na enaki osnovi kot Peugeot 208, naj bi po prvotnih napovedih na trg zapeljala že to jesen, kar se zdi vse bolj verjetno. Naročila zanjo naj bi v Russelsheimu začeli sprejemati že v prvi polovici letošnjega leta. Ob tem bo Corsa v prihodnji generaciji prvič na voljo tudi v popolnoma električni izvedbi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja