Nova Opel Corsa naj bi bila najučinkovitejša do zdaj

30. 4. 2019 | Jure Šujica
Deli

Za to bodo poskrbeli z lažjo zasnovo, prvič pa tudi z elektromotorjem.

Nemški (oziroma deloma francoski) Opel se počasi pripravlja na predstavitev nove generacije Corse, ki pa je Opel prvič ne bo izdelal samostojno, temveč v sodelovanju s Peugeotom in bo tako zelo v sorodu z že predstavljenim Peugeotom 208. Novinec je tako že zaključil svoja zimska testiranja, za kar so ga Oplovi inženirji poslali v mrzlo švedsko pokrajino Laponsko, sicer priljubljeno pokrajino avtomobilskih proizvajalcev, ko gre za zimska testiranja.

Novinka, ki se bo po slikah povsem zakamufliranega testneža močno razlikovala od dosedanje generacije, naj bi bila od nje tudi precej bolj učinkovita. Po zaslugi nove platforme naj bi bila novinka namreč kar 10 odstotkov lažja od predhodnice, svoje pa bo k učinkovitosti prispevala še možnost električnega pogona. Sodeč po specifikacijah modela 208 bo takšna Corsa opremljena z baterijskim sklopom zmogljivosti 50 kilovatnih ur, 100-kilovatnim motorjem, avtomobil pa bo lahko z enim polnjenjem prevozil 340 kilometrov.

Sicer pa pri Oplu obljubljajo bogat nabor varnostne opreme, med katero bodo prvič v tem razredu matrični LED-žarometi, kakršne že ponujajo v modelih Insignia in Astra. Testiranja na Laponskem, ki so potekala med januarjem in marcem, so bila tako tudi dober preizkus omenjenih žarometov, poleg tega pa je avtomobil že prestal testiranje preostalih električnih sistemov, zaradi česar je naposled že pripravljen na predstavitev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja