Novi Audi A5 Coupé uveden s spektakularno predstavo

3. 6. 2016
Deli

Audi je s spektakularno tridimenzionalno predstavo v Ingolstadtu predstavil nova A5 Coupé in S5 Coupé, ki združujeta sofisticirano športno eleganci in sta opremljena z vrsto elektronskih priboljškov za voznika in potnike.

Oblikovalci so korenito preoblikovali videz A5 Coupéja, ki z dolžino 4,67 metra in višino 1,37 metra vnaša precej športnosti v premiumski avtomobilski segment. Precej dolgi motorni pokrov se nadaljuje v nizko streho, ki se nežno spusti v kratki zadnji del. Na karoseriji so opazni tudi široka nizka maska hladilnika, matrični led žarometi, valovite bočne linije in izstopajoče vdolbine za kolesa. Vzvratni ogledali sta pritrjeni naravnost na pločevino vrat, kar tudi pripomore k športnemu vtisu. Notranjost je seveda opremljena z informacijsko-razvedrilnimi pripomočki, ki jih poznamo iz drugih novih Audijev in omogočajo tudi povezljivost LTE.

K dobrim voznim lastnostim pripomorejo nov bolj neposredni volan, lahka karoserija s povečano vzvojno trdnostjo, ki se ponaša tudi z odličnima aerodinamiko in aeroakustiko, ter prav tako novo zasnovano podvozje z možnostjo prestavljanja med udobnim in športnim načinom.

Inženirji so za dobrih 17 odstotkov povečali tudi moč bencinskih in dizelskih motorjev, ki so tudi za dobro četrtino bolj varčni, na voljo pa so v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim, sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko ali osemstopenjskim samodejnim menjalnikom s pretvornikom navora. Na voljo je tudi štirikolesni pogon Quattro. Na vrhu lestvice je novi turbobencinski motor V6 v Audiju S5 Coupéju, ki razvija moč 354 'konj' in 500 njutonmetrov navora in 100 kilometrov na uro doseže v vsega 4,7 sekunde.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja