Novi Avto magazin: razkrivamo 99 avtomobilskih novosti za leto 2017

V novem Avto magazinu napovedujemo 99 avtomobilskih novosti za leto 2017, vozili smo novo Nissan Micro in testirali Suzukija Balena, Peuget Traveller, Renault Megane Grandtour GT, Mercedes-Benz CLA, Volvo V90 in Minija Clubmana. Vozili smo Kawasaki Z 650. Objavljamo tudi reportažo z rallyja Dakar in s Formule E, svetujemo pa pri nakupu Toyote Prius druge generacije.

19. 1. 2017

Že zaradi dobrih rezultatov in podobnih obetov je za skorajda vse znamke pomembno, kakšne bodo avtomobilske novosti, ko jih bodo lahko ponudili kupcem. Teh je dovolj, tako kot že nekaj zadnjih let se naše štetje ustavi pri številki nekaj čez 100, pri čemer naj poudarimo, da smo upoštevali le večje spremembe, torej povsem nove avtomobile v ponudbi, nove rodove modelov, prenove in nekatere dopolnitve z dodatnimi karoserijskimi oblikami ali pomembnimi motornimi novostmi. Napovedujemo.

Pri Nissanu poskušajo novo Micro kar najbolje predstaviti širši javnosti, še preden bo avto uradno naprodaj. Tudi tako kažejo, da so se projekta tokrat lotili nadvse resno. Zdaj smo končno preizkusili serijsko razliico, ki tako kot predserijske ni razočarala. Vozili smo.

O Balenu sem pisal med decembrskimi prazniki, ko sem pričakoval obiske starejših prijateljev in starih staršev. In ne bi bil presenečen, če bi se k nam pripeljali prav s tem avtomobilom in bili z njim povsem zadovoljni. Test.

Traveller v Peugeotovem modelnem programu igra posebno vlogo, saj nadomešča dva modela, minibus Expert Tepee – v lahki gospodarski izvedbi se še naprej imenuje Expert – in velikega enoprostorca 807, ki je po dobrem desetletju proizvodnje brez pravega naslednika neopazno izginil iz ponudbe. Test.

Karavanska različica serije 90, torej V90, spet prinaša skoraj vse, kar smo od te švedske znamke nekoč pričakovali in tudi dobili. Kratki test.

Skok v preteklost. Starejši se boste spominjali verjetno najbolj znanih Kawasakijevih Zejev 1000 in 900, ki sta konec sedemdesetih in na začetku osemdesetih hrumela v filmih Nori Max. Tisti, ki si jih niso mogli privoščiti, so se preganjali s šibkejšim modelom Z650, ki pa je bil, tako kot večja brata, pojem hitrega in vozljivega motocikla. Vozili smo.

Natančno 220 vozil je končalo najtežji reli na svetu, od tega 97 motoristov, 22 štirikolesnikov, 63 avtomobilov in 38 tovornjakov. To je bil po statistiki eden lažjih Dakarjev v 39-letni zgodovini. Med motoristi je slavil KTM, med avtomobili pa Peugeot. Njihov izkupiček na zmagovalnem odru je bil popoln, saj so eni in drugi osvojili vsa tri prva mesta. Simon Marčič tokrat dirke ni končal, z zlomljeno nogo že snuje načrte za prihodnji jubilejni Dakar 2018! Reportaža.

Le redkokdo med nami je tako drzen, da resno razmišlja o nakupu rabljenega hibrida. Je v tem kaj smisla ali gre za popolno norost? Rabljeni avto.

Novi Avto magazin 03/2017 je že v prodaji!

Naslednja številka, 04/2017, izide 2. februarja 2017. Na revijo se lahko naročite tudi prek spleta.