Novi električni zastavonoša je skoraj pripravljen

Kia je razkrila nekaj podrobnosti zaključnih intenzivnih testiranj, ki so jih pri modelu EV9 izpeljali pred svetovno premiero, ki bo v letu 2023.  

Popolnoma električni Kia EV9 bo postal zastavonoša znamke in bo temeljito premešal segment velikih električnih SUV-jev, hkrati pa pospešil preobrazbo znamke. Novinca so razvili v 44 mesecih in ga v Kiinem globalnem centru za raziskave in razvoj v korejskem Namyangu priganjali do skrajnih meja preverjanja vzdržljivosti.

Med zadnjo fazo testiranja je EV9 prestajal zahteven program preverjanja vzpenjanja na hrib s štirikolesnim pogonom, vožnje na stezi z grobim terenom ter plovbe v globoki vodi, da bi se zagotovila največja zanesljivost tudi v najzahtevnejših razmerah. Visoka hitrost, vodljivost in nizko trenje postavljajo vsak element zmogljivosti in lege na cesti pod najstrožji nadzor. Hkrati pa neizprosni tlakovci belgijske ceste Kiinim inženirjem omogočajo, da preverijo udobje vožnje in kakovost izdelave.

Poleg testnega programa v raziskovalno-razvojnem centru Namyang je bil EV9 izpostavljen strogemu režimu testiranja na najzahtevnejših lokacijah po vsem svetu. EV9 bodo predstavili v prvem četrtletju leta 2023, ko se bo pridružil električnemu modelu EV6, ki je prejel številna priznanja, vključno z naslovom Evropski avto leta 2022.