Novo: Citroen C4 Grand Picasso

27. 6. 2013
Deli

Citroen je novega C4 Picasso začel prodajati pred dobrim mesecem, sedaj pa so predstavili še njegovo večjo različico, C4 Grand Picasso, ki bo na slovenski trg prišla novembra letos.

Tudi novi C4 Grand Picasso uporablja novo platformo z oznako EMP2 (Efficient Modular Platform 2), na kateri je nastal C4 Picasso in ki jo bo uporabljal jeseni prihajajoči Peugeot 308.

Novi C4 Grand Picasso je oblikovno seveda v sorodu z 'kratkim' C4 Picasso, v dolžino pa meri natanko toliko, kot predhodnik: 4,59 metra. A zaradi uporabe nove platforme je njegova medosna razdalja precej večja (kar pomeni tudi večjo prostornost in prilagodljivost notranjosti), kar 284 centimetrov meri, kar je razredni rekord. Ogromen je tudi prtljažnik: če sta v avtu dve vrsti sedežev, ga je že v osnovi za 645 litrov, dovolj uporaben pa je tudi, ko je raztegnjena tudi tretja vrsta sedežev.

Motorji obsegajo široko paleto iz ponudbe PSA, osnovni turbodizelski 1,6-litrski bo izpustil zgolj 105 gramov CO2 na kilometer, še manjši porabi prirejena različica (z robotiziranim menjalnikom) pa bo v okolje oddala zgolj 98 g CO2 na kilometer.

Novost so motorje serije BleuHDi, 150-'konjski' dizel namreč v zrak izpusti vsega 110 gramov C02 na kilometer (in 117gramov v kombinaciji s samodejnim menjalnikom).

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"