Novo v Sloveniji: prenovljeni Renault Kangoo

9. 7. 2013
Deli

Pri Kangooju moramo biti pazljivi: izbirate lahko med številnimi različicami, pa še te z različnimi opremami in medosnimi razdaljami. Ampak načeloma velja: prenovljeni Kangoo ponuja potniško in tovorno različico, le na električnega Z.E. pozabite, saj mu infrastruktura pri nas še ni dorasla. In kaj je novega?

Nov je prednji odbijač, žarometi, maska avtomobila, manjši sta vzvratni ogledali, nove so zadnje luči, v notranjosti pa boste lahko opazili vozniku bolj prijazno sredinsko konzolo (sploh z multimedijskim sistemom R-Link) in priročnejši volanski obroč. Pod karoserijo se skriva tudi nekaj tehničnih novosti, recimo funkcija ECO (ki deluje na motor tako, da zmanjšuje navor in prilagaja odzivnost stopalke za plin, skupaj s prilagodljivim opozorilnikom za prestavljanje pa lahko zniža porabo goriva za 10 odstotkov), pomoč pri speljevanju v klanec in sistem Extended Grip (izboljšanje prenosa moči na zahtevni vozni podlagi).

Pri osebni različici imate tri pakete opreme, Base, Confort in Extrem, ki zaradi bolj izrazitih odbijačev, zaščitnih letvic in barvnih nalepk deluje pustolovsko. Vsi omenjeni Kangooji imajo serijsko dve varnostni blazini, ABS, servovolan, dnevne luči, desna bočna drsna vrata, Extrem pa še ESP, klimatsko napravo, radio z MP3-predvajalnikom, potovalni računalnik, tempomat, usnjen volanski obroč, pomoč pri parkiranju zadaj, električni pomik zadnjih šip in leva bočna drsna vrata. Osnovni potniški Kangoo (1.6 Base) dobite za 14.900 evrov, najdražji Extrem dCi 110 pa stane 19.200 evrov. Osnovni 1,6-litrski motor bo sčasoma zamenjal TCe 115 (1.2T), pri dizlih pa ostajajo dCi 75, dCi 90 in že omenjeni dCi 110.

Pri tovorni različici lahko izbirate med 3 dolžinami, poimenovali pa so jih Compact, Express in Maxi. Compacta s prostornino tovornega prostora od 2.300 do 2.800 dm3 dobite že za 13.542 evrov, največjega Kangooja Maxija (od 1.300 do 4.600 dm3 pri različici s samo dvema sedežema) pa od 15.860 evrov. Zanimiv je podatek, da pri nas prodajo približno enako potniških kot tovornih Kangoojev.

renault kangoo1