Novo v Sloveniji: Citroën Berlingo

11. 9. 2018 | Tomaž Porekar
Deli

Tretji Berlingov rod bo pri Citroënovih slovenskih trgovcih na ogled od začetka, dobava prvih avtomobilov bo stekla konec oktobra. Berlingo bo dobil povsem novo pločevino, tehniko in opremo, seveda tudi motorje.

Citroën bo eden od treh ponudnikov avtomobila, ki je bil zasnovan na skupni osnovi. To so pri PSA (kamor seveda zdaj spada tudi Opel) že pred časom pripravili za večino svojih srednje velikih avtomobilov, MP2 pa omogoča, da bo tudi Berlingo imel sodobno tehniko, primerno podvozje, zadnjo premo so zaradi povečane nosilnosti in širšega koloteka še ohranili od prejšnje konstrukcije. Številne pomočnike za varnost in udobje bo tako kot pri drugih modelih Citroëna (C4 Cactusu ali C4 Spacetourerju) mogoče izbrati tudi pri Berlingu.

Berlingo bo zdaj na voljo tudi z dvema dolžinama (4,40 in 4,75 m). Motorna oprema je tudi podobna tisti, ki jo Citroën že ponuja v svojih drugih modelih. Berlingo z osnovno opremo Life ter turbobencinskim motorjem PureTech 110 bo na voljo za 15.150 evrov, tisti, ki naj bi bil med slovenskimi kupci najbolj priljubljen, torej zBlueHDi 100 in opremo Feel, bo stal nekaj več kot 17 tisočakov. Največji in z najmočnejšim motorjem – XL BlueHDi 130 EAT8, naj bi stal 24.350 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja