Novo v Sloveniji: Citroen C3

13. 12. 2016
Deli

Citroenov adut iz letošnjega pariškega salona je sedaj na voljo tudi kupcem v Sloveniji. Tretja generacija tega malčka se predstavlja z malce drugačno filozofijo kot v preteklosti. Z mnogimi oblikami personalizacije in zabavne elektronike bo igral na srca mladih, a hkrati bo ostal zaprisežen udobju, ki ga pri Citroenu v svojih avtomobilih tako dobro »utelešajo«.

V dolžino mu zmanjka centimeter do štirih metrov, v prtljažniku ponuja spodobnih 300 litrov prostora, medosna razdalja pa se je na račun udobja in prostornosti povečala na 2.540 milimetrov. V notranjosti prevladuje prečiščen slog, saj je večina gumbov trendovsko pospravljenih v sedempalčni zaslon na dotik, modno osveščeni kupci pa bodo znali ceniti zanimive kombinacije barv in materialov.

Zanimiv tehnični bombonček je v vzvratno ogledalo vgrajena kamera, ki snema dogajanje na cesti. Posnetki se shranjujejo na 16 GB velik notranji pomnilnik, hkrati pa se po dveh urah brišejo po posameznih kratkih segmentih. Trajno ostanejo zapisani samo tisti posnetki, ki jih sami preko gumba shranimo, pa tudi tisti, ko tipala v avtu zaznajo nenaden pojemek oziroma trk.

Citroen C3 bo kupcem na voljo s tremi različicami bencinskega trivaljnika(50, 60 in 81 kilovatov), dizelska ponudba pa obsega dve jakostni različici 1,6-litrskega štirivaljnika(55 in 74 kilovatov). Na voljo bodo trije nivoji opremljenosti(Live, Feel in Shine) ter dokaj širok nabor opreme na doplačilnem seznamu. Za najcenejšo različico bo potrebno odšteti 9.900 evrov, vstopni dizel bo stal 12.200 evrov, cena najdražjega Citroena C3 pa bo postavljena pri 16.400 evrih.