Novo v Sloveniji: Citroën C4 Picasso

13. 5. 2013
Deli

Slovenski Citroën je pohitel in medijem predstavil novega C4 Picassa.

A ker uradne svetovne predstavitve še ni bilo, smo novost lahko le opazovali, ne pa tudi vozili, zato o voznih vtisih še ne moremo poročati. Citroënovci pa so predstavili nekaj podrobnosti o novem Picassu, o katerih ste bili bralci revije Avto magazin in spletne strani istega imena že seznanjeni pred dobrim mesecem. Citroën C4 Picasso naj bi bil v Sloveniji uradno na prodaj šele septembra, čeprav pripravljajo cenik že za začetek junija, ko ga bodo lahko najbolj zavzeti pri trgovcih tudi že naročili.

Možnost izbire se bo začela pri 22.700 evrih za osnovno različico, vrh ponudbe s številnimi elektronskimi pomagali pa naj bi se končal celo pri 33.600 evrih. O avtomobilu privlačnih oblik in zanimive tehnologije bomo poročali, ko bo začetek prodaje aktualnejši.

Citroën bo še kasneje, predvidoma oktobra, začel prodajati tudi daljšo različico C4 Grand Picasso. Ta bo 11 centimetrov daljši od C4 Picassa (torej bo dolg 454 cm), imel pa bo tudi tretjo sedežno klop ali pa za 70 litrov večji prtljažnik kot C4 Picasso (645 oz. 575 litrov). (TP)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja