Novo v Sloveniji: Ford Ka+

18. 9. 2017
Deli
Novo v Sloveniji: Ford Ka+

Ko se je v Fiesta v Fordovi modelski letvici po velikosti, prestižu in ceni pomaknila rahlo navzgor, je pod njo nastal prostor za nov model.

Zato so pri Fordu pripravili Ka+, avto, ki je namenjen tisti, ki iščejo čim cenejšo, a še vedno dovolj udobno, varno in evropskemu trgu prilagojeno avtomobilsko rešitev.

Ka+, ki je te dni zapeljal v Fordove prodajne salone po Sloveniji,  bo zadovoljil 4 potnike, saj je v njem zanje (seveda po kriterijih manjši, mestnih avtomobilov) dovolj prostora, pa tudi dovolj opreme. Na voljo bo namreč z eno samo opremo, Trend, ki pa že vključuje klimatizacijo, infozabavni sistem Sync prve generacije (ki ima barvni LCD zaslon) z Bluetooth povezavo in digitalni zaslon med sicer analognimi merilniki – vse skupaj za 10.750 evrov. Doplačila za tempomat in omejevalnik hitrosti, parkirne senzorje zadaj ter samodejno klimatizacijo so zmerna: vsa tri skupaj za dobrih 500 evrov.

Ka+ poganja 1,2-litrski bencinski štirivaljnik s 85 ’konji’, ki je trenutno edina motorna izbiram, a se avtomobilu kar dobro poda. Za prenos moči na kolesa skrbi petstopenjski ročni menjalnik.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"