Novo v Sloveniji: Hyundai ix20

21. 1. 2011
Deli
Novo v Sloveniji: Hyundai ix20

Enoprostorci manjših mer so postali moderni, tej ponudbi pa se je pridružil tudi Hyundai s svojim novim ix20 (vozne vtise o njem smo že objavili v članku Vozili smo).

Čeprav ni neposredni naslednik Matrixa, pa bo opravljal podobno nalogo, ponujal primeren prostor ob razmeroma majhnih merah avtomobila. Kot že ime pove, je ix20 križanec, ki hoče biti večji od majhnega družinskega i20.

Podobna je tudi motorna oprema, na voljo sta dva bencinska motorja (manjši ima 90 'konjev' in petstopenjski menjalnik, večji, 124-'konjski' je s šeststopenjskim) ter en turbodizelski z dvema različnima močema (78 in 90 'konjev', pri obeh za prenos moči skrbi šeststopenjski menjalnik).

Slovenski Hyundai Avto Trade ponuja tudi pet ravni opreme ter številne dodatke, ESP, ki je sicer serijski od opreme Style, je možno pri nižji stopnji opremi dokupiti za 400 evrov, 450 evrov pa stane pri Hyundaiu dodatek BlueDrive, ki omogoča občutno manjšo povprečno porabo goriva.

Hyundai zatrjuje, da bo ohranil politiko stabilnih cen, in svojega ix20 ponuja za najmanj 12.490 evrov (1.4 CVVT Classic), 78-'konjski' CRDi Life pa stane 14.990 evrov.

Hyundai ix20 je od 20. januarja že na prodaj pri trgovski mreži Hyundai. (TP)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"