Novo v Sloveniji: Hyundai Santa Fe

26. 10. 2012
Deli

Najbolj prepoznaven Hyundai!

 Zapisano velja globalno, po vsem svetu, in ni prav nič čudnega, saj so jih do zdaj – dveh generacij – prodali kar 2,56 milijona!!

Tu je zdaj tretja gerneracija, ki je že vstopila tudi na naš trg. Največji Hyundaiev mehki terenec je svoje dosedanje dobre lastnosti in prednosti precej izboljšal: od še bolj všečnega videza (novi slog Storm Edge ali nevihtni rob) prek notranjih kakovosti, udobja in prostora pa do vgrajenih tehnologij in varnosti, vštevši tudi aktivni motorni pokrov za zaščito pešcev.

Praksa je pokazala, da je priljubljen tako za poslovno kot za osebno uporabo, zato so mu namenili tudi ustrezno mehaniko. Na voljo so trije motorji (en bencinski in dva dizla), dva menjalnika (ročni in samodejni) in dva pogona (prednji ali vsekolesni).

Če upoštevamo še pet paketov opreme, je v ceniku 10 možnih kombinacij, pri tem pa je najcenejši bencinski 2.4 GDI 2WD Trend, ki je edini lahko le spredaj gnan in ki stane 27.990 evrov. S tem paketom je na voljo le še manjši turbodizel, a seveda s štirikolesnim pogonom, tako da takšna kombinacija stane 32.690 evrov.

Verjetno najbolj zanimiva je kombinacija 2.2 CRDi 4WD Style, ki stane le 300 evrov več kot prej omenjeni, torej 32.990 evrov, najdražji ta hip pa je 2.2 CRDi 4WD Impression s samodejnim menjalnikom, ki stane 44.490 evrov. Izhodišče ima torej odlično. (VK)

Foto: VK

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"