Novo v Sloveniji: Hyundai Santa Fe

15. 11. 2018 | Tomaž Porekar
Deli

Hyundai je v svoj slovenski prodajni program uvrstil še zadnjo letošnjo novost, novega Santa Feja. To je že četrti rod tega svetovno uspešnega modela največje korejske znamke. Novost je v tem, da bo od zdaj na voljo le v eni 'velikosti', saj dodatnega daljšega Grand Santa Feja ne bo več.

Je pa ta v novi karoseriji (7 cm daljši) na voljo kot pet- ali sedemesežnik (slednje za doplačilo 1.200 evrov) in ponuja zelo velik kombiniran prostor za prevoz veliko prtljage ali potnikov.

Prihaja v precej prilagodljivi izbiri najrazličnejših uporabnih možnosti – kot takšen s sprednjim ali štirikolesnim pogonom, z dvema turbodizelskima motorjema, z ročnim šeststopenjskim ali samodejnim osemstopenjskim menjalnikom, s štirimi ravnmi opreme ter seveda s številnimi opremskimi dodatki za varnost in pomoč potnikov.

Cena osnovne različice Santa Fe 2.0 CRDi Style 2WD je 34.900 evrov, 4WD pri tej različici zahteva še doplačilo 2.000 evrov.

Če si bo kupec izbral najbogatejšo različico, torej 2.2 CRDi Impression 4WD s samodejnim menjalnikom, pa se številka povzpne na 51.300 evrov.

Za začetek leta 2020 obljubljajo tudi hibridno in priključnohibridno različico.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja