Novo v Sloveniji: Jeep Renegade

27. 11. 2014
Deli

Če bo novi Jeep Renegade prodajna uspešnica, bo zanimivo videti, kdo se bo trkal po prsih: Američani ali Italijani?

Namreč, Renegade je prvi avto, ki je v celoti plod združitve Fiata s Chryslerjem v skupino imenovano Fiat Chrysler Automobiles. Formula? Ameriški scenarij, italijanski šarm ter skupna tehnološka zasnova. Za Renegade so oblikovalski navdih dobili pri legendarnem Willysu in njegovi kovinski posodi za gorivo. Ja, prav ste prebrali. Odtisnjen križ, ki je tako značilen za »kanto« na zadku Willysa, krasi Renegade na mnogih mestih.

Sicer pa novinca uvrščamo v razred majhnih križancev, kar je za Jeep popolnoma nov teritorij, tako kot jim ni v navadi, da ponujajo avtomobile s pogonom na le prednji par koles. Seveda se niso izneverili tradiciji in zato je Renegade na voljo tudi s štirikolesnim pogonom, s katerim prepriča tudi na zahtevnejših podlagah. V pomoč mu je sistem Selec-Terrain, ki glede na zahtevnost podlage optimalno prilagodi štirikolesni pogon.


Novi Jeep Renegade prihaja na slovenski trg s štirimi različnimi motorji (v šestih različicah), tremi menjalniki (pet in šeststopenjski ročni ter kar devetstopenjski samodejni) in štirimi nivoji opremljenosti (začetni Sport je na voljo le z najšibkejšim bencinarjem in najbogatejši Trailhawk le z najmočnejšim turbodizlom).

Cena vstopnega modela 1.6 16v Sport je 19.990 evrov, na dnu cenika
pa najdemo različico 2.0 Multijet 170 AWD AUT Trailhawk za 39.990 evrov. Štirikolesno gnani Renegade vas bo stal 26.490 evrov, hkrati pa boste dobili tudi 140 »konjski« turbodizel in srednji nivo opremljenosti Longitude.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"