Novo v Sloveniji - Mercedes-Benz razred A limuzina, GLC in GLC Coupe

Medtem, ko gre pri obeh GLC-jih zgolj za prenovo, pa gre pri razredu A za popolno novost.

Pri Mercedesu so v enem dogodku predstavili kar tri novosti na našem trgu, kar je lep dokaz za to, da imajo v tem trenutku med premijskimi znamkami najmlajšo floto. Morda prodajno ne tako ambicionzna, a za raznoliko ponudbo pomebna je prva novost - Mercedes-Benz razred A v limuzinski obliki. Na Azijskem in Ameriškem trgu sicer znana zasnova, ki se sedaj pojavllja tudi pri nas v Evropi, je po porostornosti uvrščena med kombilimuzino razreda A ter model CLA. Seveda, tudi limuzino še vedno zaznamujejo značilne oblikovalske poteze razreda A, ki se proti zadku nekoliko spremenijo.

Bolj natančno: občutno, na 420 litrov, je povečan prtljažnik, zaradi kratkih previsov pa je nad glavami potnikov zadaj precej več prostora(944 milimetrov). Tako kot v klasičnega  “A-ja”, je tudi limuzinskega moč opremiti z vsemi sodobnimi varnostno-asistenčnimi sistemi ter naprednimi rešitvami, ki vozniku lajšajo opravila v avtu. Eden od teh je informacijsko-razvedrilni sistem Mercedes-Benz User Experience z intuitivnim upravljanjem in sposobnostjo učenja. Motorji? Teh je šest z razponom moči od 85 do 306 kilovatov, dva od teh pa je možno spojiti s štirikolesnim pogonom. Cene se začnejo pri 27.910 evrih za vstopno bencinsko različico A 180, dizelski A 180 d stane slabe tri tisočake več, vrh ponudbe pa predstavlja AMG A 35 s ceno 47.690 evrov.

Na našem trgu precej bolj uveljavljena modela GLC in GLC Coupe pa sta po štirih letih doživela prenovo. Ta je navzven prepoznavna po nekoliko drugačni maski ter po serijskih LED žarometih, ki so sedaj malce drugačne oblike ter svetijo s spremenjenim svetlobnim podpisom. Nabor varnostno-asistenčne opreme je osvežen, saj je v vmesnem času Mercedesu skozi druge modele uspelo na trg spraviti širok spekter pomagal, ki so sedaj na voljo tudi pri novincu. GLC in GLC Coupe poganjajo 4-valjni bencinski in dizelski motorji nove generacije, prav vsi pa so štirivaljniki in so povezani z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Cenovni razpon za model GLC je od 49.140 evrov za model 200 d 4MATIC, pa vse tja do 64.620 evrov za bencinskega GLC 300 4MATIC.