Novo v Sloveniji: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

25. 3. 2015
Deli

Potem, ko je že pred časom Mercedes-Benz iz svojega razreda E naredil CLS, je zdaj tudi na slovenskem trgu naprodaj manjši, CLA.

Temu je osnova seveda CLA (zdaj z dodatkom Coupé, mi bi dodali še štirivratni). Kupejevsko-limuzinska karoserijska različica CLA je tako dobila dopolnilo, najbrž namenjeno tistim, ki iz kraja A v kraj B potujejo z nekaj več prtljage in večjimi kosi – prtljažnik zdaj zmore 495 litrov, na zadku pa so tudi primerno velika vrata, da gredo v prtljažnik tudi večji kovčki.

Razen drugačnega zadka CLA Shooting Brake ni kaj prida drugačen od običajnega CLA, seveda pa je dvoletni zamik predstavljanja za seboj potegnil nekaj olepšav in izboljšav. Zdaj je tu na voljo najnovejši rod info-zabavnih sistemov, na sredini armaturne plošče pa je v vidnem polju sedempalčni prostostoječi zaslon (po zagotovilih Mercedesa povsem odporen na sončne žarke). Novost je tudi osvetlitev notranjosti v 14 svetlobnih barvnih odtenkih. Prostora za glave potnikov zadaj pa je dobre 4 cm več kot v kupeju.

V primerjavi z običajnim CLA je Shooting Brake za 610 evrov dražji. Na voljo bo tudi s štirikolesnim pogonom. Vse različice s prednjim pogonom ter bencinski CLA 250 4Matic je že mogoče naročiti, dve turbodizelski različici s štirikolesnim pogonom pa bosta na voljo šele konec leta. CLA 180 Shooting Brake stane 28.260 evrov, CLA 200 CDI pa 33.180 evrov (obakrat s šeststopenjskim ročnim menjalnikom). Za najmanj 57.110 evrov pa je na voljo CLA 45 AMG 4Matic, najmočnejši in primerno hiter vrhunec iz ponudbe najstarejše svetovne znamke.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"