Novo v Sloveniji: Mitsubishi ASX

16. 12. 2016
Deli

Z lahno prenovo maske in nekaterih drugih sestavin zunanjosti (na pr. novo anteno na zadnjem delu strehe) ter na novo sestavljeno ponudbo opremskih ravni se bo Mitsubishijev kompaktni terenec spopadel še z naslednjim modelskim letom.

Uvoznik in distributer AC Mobil približno tretjino svoje prodaje doseže prav s tem manjšim terencem, a večina kupcev so odloči zgolj za različico s prednjim pogonom. V zadnjem času je tudi vse več kupcev ASX, ki iščejo bencinski motor, tako da so zdaj pri 1,6-litrskem s 117 'konji' dodali tudi najbogatejšo opremo Intense.

Osnovni v ponudbi - ASX 1,6 2WD Auto Stop&Go Inform s petstopenjskim ročnim menjalnikom bo odslej za tisočaka dražji, z že vračunanim popustom (2.200 evrov) tako stane 15.990 evrov, bolj bogato opremljeni Invite+ pa 18.990 evrov. Osnovni turbodizelski ASX, 1,6 DI-D 2WD Auto stop&Go Invite+ (turbodizli imajo šeststopenjski ročni menjalnik), je na voljo za 21.990 evrov. Najcenejša različica ASX s štirikolesnim pogonom pa je 1,6 DI-D Invite+, ki stane 24.700 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja