Iščete avtomobil za manj kot deset tisočakov? Novo v Sloveniji: Mitsubishi Space Star!

15. 4. 2017
Deli

Mitsubishi Space Star je namenjen osnovnim možnostim prevoza, s katerekoli strani ga pogledamo: po velikosti, po zmogljivosti motorja, po ceni. A prav zaradi vseh teh lastnosti je zelo primeren in zadovolji točno tisto, kar kupci iščejo.

V Sloveniji jih je bilo v zadnjih dveh letih prodanih že več kot 180. Morebiti se to komu ne zdi veliko. Številke pa vseeno niso zanemarljive, so takšne, da so se za novinarsko predstavitev nekoliko prenovljenega modela pri uvozniku, AC Mobilu, primerno potrudili.

Zasnova je na videz enostavna, Space Star zadovoljuje z majhno porabo goriva (in posledično majhnimi vrednostmi izpustov), je okreten in primerno zmogljiv, tudi enostaven za vožnjo, pa še kar prostoren je – glede na slabih 380 centimetrov, kolikor meri v dolžino. S prenovljenima odbijačema, drugačno masko ter spojlerjem na zadku je njegov videz malenkostno spremenjen. Zdaj ima tudi nekaj dodatkov s svetlečimi diodami (LED) na lučeh, če izberete bogatejšo in malce dražjo opremo Intense. Tudi nekaj novih barvnih odtenkov zunanjega lošča so dodali v izbor tistega, kar je mogoče dobiti, brez doplačila je še vedno na voljo bela …

Tudi v notranjosti se prenovljenemu Space Staru vidi, da so se mu posvetili, spremembe pa so pravzaprav le v malenkostih – s spremenjenim ozadjem na spodnjem delu velikega kombi merilnika, z okraski na volanskem obroču, spremenjenimi sedežnimi prevlekami (pri bolje opremljenih različicah celo v barvni kombinaciji slonokoščena-črna).

Enaka masa in različna zmogljivost

Za primerno premikanje 845 kilogramov mase vozila sta na voljo dva motorja, oba bencinska trivaljnika. Litrski pri 6.000 vrtljajih razvije moč 71 'konj', 1,2-litrski ima pri identičnih vrtljajih devet 'konj' večjo zmogljivost. Poraba goriva pri enem ali drugem motorju se glede na dodatke giblje med 4 in 4,2 litra goriva na 100 km, izpust CO2 je od 92 do 100 gramov na kilometer.

 Osnovni Space Star manj kot deset tisočakov

Space Star Entry (z ročno klimatsko napravo) stane 9.990 evrov. Za 700 evrov več dobite tudi takšnega z boljšo opremo (Inform) in motornim dodatkom auto stop & go. Oprema Invite z 1,2-litrskim motorjem pri Space Staru stane 11.990 evrov, za najdražjega (Intense) mora kupec odšteti 12.990 evrov.

Tomaž Porekar

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"