Novo v Sloveniji: Nogometna Kia Venga

17. 4. 2010
Deli
Novo v Sloveniji: Nogometna Kia Venga

Kia, sicer eden od sponzorjev prihajajočega svetovnega nogometnega prvenstva, je domiselno poimenovala pakete opreme za svoj novi model Venga, ki je te dni zapeljal na slovenske ceste.

V Evropi in zanjo razvita Venga, kompaktni enoprostorec, namenjen pretežno urbanemu okolju, je dolg malenkost več kot štiri metre in bo na voljo z 1, 4-litrskim (66 kilovatov oziroma 90 'konjev') in 1, 6-litrskim bencinskim motorjem (92 kilovatov) ter enako velikima dizloma (manjši premore 57 ali 66 kW, večji 94 kW oziroma 128 'konjev').

Nogometni so paketi preme: World, Cup in Edition. Osnovni World že ponuja šest varnostnih blazin, ESP, klimatsko napravo (ročno) in avdiosistem (poleg vse druge serijske opreme, potrebne za ta razred) – in to že za 12.990 evrov, kolikor stane različica s šibkejšim bencinskim motorjem.

Oprema Cup vključuje še Bluetooth sistem za prostoročno telefoniranje, usnjen volan in prestavno ročico, potovalni računalnik, lahka platišča, ogrevana vzvratna ogledal, meglenke . .

Prav to bo za Vengo najprimernejši paket opreme (najbogatejši Edition ima še samodejno klimo, tempomat, kamero za pomoč pri parkiranju in parkirna tipala . . ), z močnejšim bencincem pa stane tik pod 15 tisočaki.

Kombinacija najmočnejšega dizla in najdražje opreme vas bo stala dobrih 18 tisočakov, vstop v dizelski del ponudbe (1.4 CRDI 57 kW World) pa 14.390 evrov.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel