Novo v Sloveniji: Novi Suzuki Alto

Prvega Alta je Suzuki predstavil pred dobrimi 30 leti in koncept se še vedno izkazuje kot uspešen, zato ima slovenski uvoznik z novo, pravkar predstavljeno generacijo ambiciozne načrte; načrtujejo, da bi postal vodilni po prodaji med super Miniji.

18. 12. 2010

Novi Alto ima še vedno pet vrat, njegovi drugi aduti pa so še majhna poraba, majhen izpust škodljivih snovi v okolje, varnost (z izjemo stabilizacijskega ESP, ki ni na voljo, napovedujejo pa štiri zvezdice na trčenjih Euro NCAP), majhnost (natanko 3, 5 metra zunanje dolžine) in z njo okretnost ter praktična zasnova – predvsem seveda notranjosti. Na voljo je en sam motor, ki je trivaljni in iz litra prostornine iztisne 50 kilovatov (67 'konj'), kar zadošča za 155 kilmetrov na uro.

Normno naj bi porabil le 4, 4 litra na 100 kilometrov. Na voljo sta dva paketa opreme: Club (ABS, dve varnostni blazini) za slabih osem tisoč ter Comfort (klimatska naprava, štiri varnostne blazine, elektrika za prednji šipi in osrednjo daljinsko ključavnico, avdiosistem CD in mp3) ter še nekaj drugih dodatkov za slabih devet tisoč evrov. (VK)