Novo v Sloveniji: Opel Astra Sports Tourer

2. 6. 2016
Deli

Opel je zdaj tudi uradno na slovenskem trgu predstavil drugo karoserijsko različico Astre.

Karavansko različico pri Oplu zdaj ne imenujejo več tako, pač pa Sports Tourer, zanjo je potrebno doplačati 750 evrov. Osnovna Astra Sports Tourer Selection z motorjem 1.4 Ecotec (74 kW/100 'konji') in 5-stopenjskim ročnim menjalnikom stane 15.740 evrov (že z vključenimi popusti). Oprema že serijsko vključuje tudi klimatsko napravo, radio R 300 Bluetooth, centralno zaklepanje z daljinskim upravljanjem, električni pomik stekel spredaj ter ogrevani zunanji vzvratni ogledali v barvi vozila z električnim nastavljanjem in ročnim preklopom.

Doplačilo za dizelski motor (primerljive moči) je 1100 evrov, za avtomatski menjalnik je cena za 700 do 1200 evrov višja, priljubljene IntelliLux matrične žaromete dobite za še dodatnih 1200 evrov.

Med do sedaj 800 prodanimi Astrami se je 60 odstotkov kupcev odločilo za bencinski motor. Več kot polovica prodanih Aster ima najbogatejšo opremo Innovation in kar 35 odstotkov kupcev se je odločilo za LED matrične žaromete IntelliLux.

Pri Astri je Oplu od začetka prodaje novega rodu novembra lani uspelo podvojiti prodajo v segmentu nižjega srednjega razreda, s prihodom karavanske različice Astre, pa optimistično računajo, da bo novi Oplov model postal eden glavnih igralcev v segmentu. (TP)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja