Novo v Sloveniji – Škoda Fabia

8. 12. 2014
Deli

Novo Fabio, eno bolj prijetnih presenečenj pariškega avtomobilskega salona, bomo lahko še pred novim letom uzrli na naših cestah.

Lepša, širša in prostornejša so atributi, ki jih z lahkoto opazimo na prvi pogled. Tudi pod pločevino skriva precej novosti, predvsem so jo dobro založili z osveženimi varnostnimi in asistenčnimi sistemi, pa tudi z novim multimedijskim sistemom, ki hkrati omogoča povezljivost s telefonom preko sistema Mirrorlink. Izpostaviti velja tudi serijsko opremljenost vozila z elektronsko zaporo diferenciala, za boljšo komunikacijo med volanom in kolesi, pa so v novo Fabio vgradili izboljšan elektro-mehanski servo.
Motorji so trije in vsi trije prihajajo v dveh različno močnih izvedenkah. Litrski trivaljnik je na voljo z 44 ali 55 kilovati, ponudbo bencinskih motorjev pa dopolnjuje prisilno polnjeni 1.2 TSI z 66 ali v močnejši izvedbi z 81 kilovati. Dizelska Fabia nosi oznako 1.4 TDI in tudi ta je na voljo v dveh različicah: 66 in 77 kilovatna. Tudi DSG menjalnik si lahko omislite, a le pri močnejšem bencinarju ali šibkejšem dizlu. 
Cene se pričnejo pri 10.782 evrih za šibkejšega trivaljnika z opremo Active. Različica s turbo motorjem TSI je za tisočaka dražja, najcenejši dizel (ki pa že ima višjo stopnjo opremljenosti Ambition), pa stane 16.293 evrov. Vrh ponudbe prestavlja močnejši turbobencinar z opremo Style ter menjalnikom DSG za slabih 16 tisočakov, ter enako opremljen šibkejši turbodizel za 18.298 evrov.