Novo v Sloveniji: SsangYong Tivoli

26. 8. 2015
Deli

Pravočasno pred jesensko avtomobilsko nakupno mrzlico je KMAG, slovenski uvoznik korejsko-indijske znamke SsangYong predstavil še manjšega križanca/terenca z zelo domačim imenom – Tivoli. Prvič svetovni javnosti predstavljen letos marca v Ženevi je zdaj na voljo tudi slovenskim kupcem.

Tivoli je velikosti Suzukija Vitare oziroma podobnih križancev (dolžina 420 cm, medosna razdalja 260 cm). Nenavadna oblika mu daje dovolj prepoznavnosti. Notranjost je dovolj prostorna, 423-litrski prtljažnik že med večjimi v razredu. Na voljo je osem karoserijskih barv, možne so tudi kombinacije različnih barv karoserije in strehe. Serijska (brez doplačila) je le modra.

Za začetek bo mogoče izbrati zgolj eno motorno opremo, 1,6-litrski bencinski motor (128 'konjev') ter v dveh opremskih izvedenkah. Osnovni Tivoli e-XGi 160 tako stane 13.990 evrov, z opremo Confort pa 15.990 evrov. Kasneje, oktobra, obljubljajo tudi Tivoli s turbodizelskim motorjem. Osnovni naj bi stal 15.990 evrov, doplačilo za boljšo opremo je tudi pri tem 2.000 evrov. Za nadaljnjih 2.000 evrov je na voljo tudi različica s štirikolesnim pogonom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol