Novo v Sloveniji: Trikrat Mercedes-Benz

2. 6. 2010
Deli

Prvič: prireditev. V Sloveniji se je (od 1. do 4. junija) ustavila karavana z imenom Star Experience. Ni treba veliko ugibati, da ugotovimo, da gre za blagovno znamko Mercedes-Benz, namen tega dogodka, ki je potekal na Vranskem (AMZS center varne vožnje), pa je predstavitev avtomobilov in sodobnih tehnologij te blagovne znamke.

Drugič: SLS. Zvezda te prireditve ni nič drugega kot SLS AMG, ki je hkrati tudi uradno na prodaj na našem trgu za 219.900 evrov, a naj vas potolažimo, pri nas je povpraševanje zelo blizu ponudbe. SLS AMG ima 6, 2-littrski V8 s 420 kilovati ter 650 njutonmetri ter sedemstopenjski, dvosklopčni Speedshift DCT. Gre do 317 kilometrov na uro.

Tretjič: E Cabriolet. Čeprav v osnovi prestižen in vihrav avtomobil, je ta novi kabriolet ob zgoraj omenjenih novostih kar nekako zasenčen. V nasprotju s SLS-om so za E Cabrioleta na voljo vrsta motorjev (trije turbodizli, trije turbobencinarji ter zastavonoša, bencinski V8) z močmi od 125 do 285 kilovatov, trije menjalniki, dva osnovna paketa opreme plus športni paket AMG in skoraj nepregleden seznam doplačil za izpolnjevanje vsakršnih osebnih želja.

Cene se gibljejo od 48 tisoč evrov za E 220 CDI (in za 480 evrov dražji E 200 CGI) do 86.820 evrov za prestižnega E500.

Med najsodobnejšo tehniko velja izpostaviti edinstveni Aircap, spojlerček nad okvirjem prednje šipe, ki poskrbi za zmanjšano vrtinčenje zraka nad glavami vseh štirih potnikov ob odprti strehi. (VK)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol