Novo v Sloveniji: Volkswagen Cross Caddy

27. 6. 2013
Deli

Volkswagen dopolnjuje družino trendnih modelov Cross

Družino Cross so do zdaj sestavljali Polo, Golf in Touran, zdaj se jim pridružuje še Caddy. Za Volkswagnovega Caddyja bi lahko zapisali, da je dvoživka, saj po umeščenosti spada v Volkswagnovo skupino gospodarskih vozil, a je po drugi strani različica s petimi sedeži povsem spodobno potniško oziroma osebno vozilo. Da bi 'krivico' delno ublažili, je zdaj na voljo Cross Caddy, ki se ne pohvali le z robustnostjo in zanesljivostjo, ki jo prinaša oprema Cross, temveč tudi z nekaterimi izboljšavami ter dodatno opremo, ki je za razred, v katerem se vozi Caddy, prava redkost.

Crossu Caddyju za osnovo služi Caddy z opremo Trendline, dodatno pa kupec ob že klasičnih zunanjih dodatkih Cross (plastične zaščite) dobi še sedežne prevleke cross, zatemnjena zadnja stekla, v usnje odete volanski obroč, prestavno in zavorno ročico, nastavljiv naslon za roke, 'speljevalno' asistenco, okrasne vložke črne barve visokega sijaja, strešne nosilce v črni barvi, gretje sedežev in posebna aluminijasta platišča. Dodatno ima različica Cross tudi zaščito podvozja, in sicer pri različici 4Motion, ki pa je v vsej družini edinstvena, saj je od modelov Cross le Caddy na voljo s štirikolesnim pogonom v kombinaciji z dvolitrskim dizelskim motorjem (110 'konjev'), ki je ob serijskem šeststopenjskem ročnem menjalniku na voljo tudi s samodejnim dvosklopčnim DSG.

Za osnovnega Crossa Caddyja 1.6 TDI (102 'konj') je potrebnih 22.470 evrov, za že omenjenega 4Motiona pa 27.911. Seveda ni čudno, da je Caddy zaradi svoje uporabnosti najbolje prodajano Volkswagnovo 'gospodarsko' vozilo v Sloveniji. Zanj se je do zdaj odločilo že več kot 300 kupcev, slovenski uvoznik pa pričakuje, da bo številka ob koncu leta za Caddyja vsaj 785, za celotno paleto gospodarskih vozil pa vsaj 1560. Tudi v ta namen so pripravili posebne akcije ob že omenjenem Caddyju tudi na preostalih modelih, torej na Transporterju, Crafterju in Amaroku.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"