Novo v Sloveniji: Volvo XC90

17. 6. 2015
Deli

Čeprav novi zastopnik za znamko Volvo, VCAG iz Ljubljane, uradno še ni odprl novega salona, si morebitni kupci Volva XC90 od danes lahko že ogledajo na Leskovškovi 2.

Zastavonošo tega skandinavskega avtomobilskega proizvajalca krasi prečiščen minimalističen in za severnjake precej značilen oblikovalski jezik. Čeprav orjak deluje mogočno, so linije umirjene in skladne. Prefinjenost je še bolje čutiti v notranjosti. Izbrani materiali, barvne kombinacije in prečiščenost armaturne plošče ustvarjajo okolje za voznika, podobno dnevni sobi, ki ga vidimo le v revijah, posvečenih arhitekturi. Da niso vseh kart položili le na slog, pa kaže tehnologija, vgrajena v tega švedskega križanca. Seveda se niso izneverili tradiciji, da izdelujejo ene najvarnejših avtov na svetu. Novi XC90 je tako opremljen z naborom asistenčnih pomagal pod skupnim imenom Intellisafe. Tu so vsi sistemi, ki zaznavajo okolico in na tak ali drugačen način opozarjajo ali preprečujejo trke. 
Motorji? Ti bodo odslej vsi štirivaljni. Trenutno so na voljo tri različice, in sicer dizelska, bencinska ter hibridna. Bencinski T6 ponuja 320 'konjev', dizelski D5 ob 225 'konjih' zagotavlja še zavidljivih 470 njutonmetrov navora, oznaka T8 pa pomeni hibridno različico, ki jo tvorita prej sestavljata bencinski T6, ki mu na pomoč priskoči elektromotor z 80 'konji'. Pri Volvu obljubljajo še dva motorja, ki bosta dopolnila ponudbo. Proti koncu leta lahko pričakujemo šibkejšo dizelsko različico, pozneje pa še enako bencinsko.
Novi XC90 prihaja v treh ravneh opremljenosti . Najcenejšega D5 Momentum bo zastopnik ponujal po ceni 69.558 evrov, medtem ko vrh ponudbe predstavlja hibridni T8 z opremo R-Design, ki bo stal 93.797 evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"