Novosti za milijonarje na Pebble Beach

19. 8. 2016
Deli

Ta konec tedna v Carmelu in okolici na kalifornijski obali južno od Montereya poteka velik vsakoletni avtomobilistični dogodek z imenom Concourse d'Elegance Pebble Beach.

Ime je dobil po enem od najslavnejših ameriških golfišč, tam pa poteka tekmovanje najdražjih in najimenitnejše obnovljenih avtomobilov veteranov, velja pa za posebno tekmovanje ameriških milijonarjev. Na obrobju te prireditve se zvrsti še veliko drugačnih dogodkov, tudi zborov lastnikov avtomobilov italijanskih in drugih športnih znamk. Nekatere avtomobilske znamke pa tam predstavljajo tudi svoje, dogodku primerne, stvaritve. Letos so nekateri najavili ameriške prve predstavitve svojih novosti (Bentley in Lamborghini), drugi pa zanimive študije.

Ena takšnih je Vision Mercedes-Maybach 6. Z njim hočejo pri Mercedesu obuditi zanimanje za znamko Maybach, ki naj bi bila nekakšna super luksuzna različica njihovih izdelkov, a se pred slabim desetletjem ni najbolje obnesla. Nov poskus bodo začeli prav na zahodni obali ZDA, kasneje, v začetku oktobra pa bo Vision MM6 razveseljevala obiskovalce tudi na pariški avtomobilski razstavi.

Bavarski tekmec iz premiskega razreda, BMW, je za kalifornijski dogodek pripravil spominsko različico prenovljene študije svojega nekoč (v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja) zelo čislanega modela 2002, ki je pravzaprav uveljavil sedanje športno-prestižne kompetence znamke BMW. BMW 2002 Homage je, kot pove že ime, spomin na ta model, seveda posodobljen in takšen, kot si ga zdaj predstavljajo oblikovalci pri BMW.

Zanimiva se zdi tudi študija ameriške premijske znamke Cadillac z imenom Escala Concept. Pri upravi te znamke iz koncerna GM pravijo, da z njo najavljajo novo oblikovalsko smer pri znamki. Poleg tega pa so tudi z izbiro mesta, kjer jo predstavljajo, hoteli najaviti, da se bodo skušali še bolj uveljaviti pri kupcih, ki imajo več pod palcem.

Svojo novo različico športnega 570GT z dodatkom by MSO Concept predstavlja tudi McLaren. Pravzaprav je na njej novo to, da ima še več žlahtnih materialov v kabini in 3,8-litrski motor V8 z dvojnim turbinskim puhalom ter 570 'konji'.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"