Od danes naprej znova dela na enem najbolj obremenjenih odsekov slovenske avtoceste. Preverite urnik del

Na 6,3-kilometrskem odseku primorske avtoceste med Divačo in Kozino v smeri proti Kopru se danes začenja obnova vozne površine. Dela v vrednosti 6,5 milijona evrov izvaja konzorcij CPK s partnerjem Kolektor CPG, zaključena pa bodo v drugi polovici novembra. Pri Darsu večjih zastojev ne pričakujejo.

Od danes naprej znova dela na enem najbolj obremenjenih odsekov slovenske avtoceste. Preverite urnik del (foto: STA) STA
19. 9. 2022

V prvi fazi del, od danes do predvidoma 26. septembra, bodo zaprti uvozni krak priključka Divača proti Kopru, pripadajoči pospeševalni pas in del voznega pasu na tem območju. Nato bodo 26. septembra zaprli prehitevalni pas na celotnem odseku med Kozino in Divačo proti Ljubljani ter delno prehitevalni pas v smeri proti Kopru.

Preberite še: Prirejanje prevoženih kilometrov pri teh dveh avtomobilih ni več mogoče

Predvidoma 3. oktobra bodo ves promet preusmerili na polovico avtoceste, to je smerno vozišče proti Ljubljani, kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Kot napovedujejo pri Darsu, bodo dela zaključena v drugi polovici novembra.

Večjih zastojev tudi glede na izkušnje lanske jesenske obnove odseka med Kozino, Črnim Kalom in Serminom, ko je bil promet urejen samo po enem pasu v vsako smer vožnje, pri Darsu ne pričakujejo. V primeru zgostitev ali krajših zastojev pa voznikom priporočajo uporabo vzporedne regionalne ceste.