Od legendarnega Ferrarija ostal le še kup ožganih ogljikovih vlaken (video)

24. 5. 2021 | Jure Šujica
Deli
Od legendarnega Ferrarija ostal le še kup ožganih ogljikovih vlaken (video) (foto: Ferrari)
Ferrari

Kljub posredovanju gasilcev je avtomobil pogorel do tal.

Ferrari F40 že vse od predstavitve velja za enega najbolj priljubljenih modelov znamke. Nenazadnje so njegovo proizvodnjo že tedaj iz načrtovanih 400 vozil hitro povečali na preko 1.300 avtomobilov, zaradi česar so bili tedaj 'relativno' pogosti. Kljub temu pa v zadnjih letih povpraševanje po rabljenih primerkih, ki sicer le redko pridejo na trg, raste neizmerno hitro, zaradi česar cene najboljših primerkov na dražbah že presegajo več milijonov evrov.

Še toliko bolj boleče je zato za lastnike prestižnih lepotcev, če svojega lepotca izgubijo, recimo, v prometni nesreči, ali pa celo v požaru. Takšno nesrečo je imel recimo lansko leto neznani lastnik v Monte Carlu (domnevno pa naj bi bil avtomobil že nekaj mesecev v fazi popravila), nedavno pa še nekoliko večjo tudi neki japonski voznik.

Med sobotno vožnjo po sloviti in priljubljeni cesti Hakone, ki nosi tudi vzdevek Japonski Nürburgring naj bi namreč neznani voznik in sopotnik opazila dim, ki se je valil izpod motornega pokrova. Voznik je nato uspel vozilo zaustaviti dovolj hitro, da sta oba varno zapustila vozilo, ki pa so ga medtem že zajeli ognjeni zublji. D prihoda gasilcev je tako od prestižnega konjička ostalo le bore malo – precej manj kot od tistega iz Monaka.

Navkljub škodi, ki je nastala na avtomobilu je zaradi njegove vednosti in priljubljenosti vseeno mogoče pričakovati, da se bo našel nekdo, ki bo avtomobil poskusil ponovno oživiti. Zagotovo pa ga čaka izredno težka naloga, ki morda ne bo imela srečnega konca – čeprav tudi sami upamo v nasprotno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja