BMW JoyDrive Tour in Eko regata 2012

6. 4. 2012
Deli

Tudi letos bo slovenski uvoznik avtomobilov znamke BMW organiziral dogodek za vso družino – BMW eko regato 2012.

Gre za prvi dolgoročni tovrstni projekt v Sloveniji, ob spodbujanju trajnostnega razvoja pa so enakopravno priključili še različne športne dejavnosti. Letos so se usmerili v ohranjanje in izboljševanje kakovosti vodnih ekosistemov, združili pa so jo s precej sorodnim športom – veslanjem.

Ob BMW Group Slovenija so partnerji še program Ekošola in največja svetovna okoljevarstvena organizacija WWF (World wide found for nature). Na letošnji Eko regati, ki bo 19. maja na Bledu, bo tako predvidoma sodelovalo 56 uspešnih slovenskih podjetij (med njimi osem medijskih sponzorjev), ki bodo prispevala sredstva za okoljsko izobraževanje mladih v 32 vzgojnih in izobraževalnih ustanovah programa Ekošola.

Sočasno z oznanitvijo letošnje Eko regate pa je BMW Group Slovenija v sodelovanju s svojimi trgovci pripravil za povabljene udeležence aktivni dogodek, poimenovan BMW JoyDrive Tour 2012. V sklopu poldnevnega dogodka bodo lahko (od 5. do 8. aprila) izkusili vožnjo z večino modelov BMW, izpostaviti pa velja novega BMW-ja ActiveHybrid 5, ki ga je v Sloveniji že mogoče naročiti.

Sicer zgolj na ogled pa je bil premierno predstavljen tudi povsem novi BMW serije 6 Gran Coupe, za katerega pri BMW pravijo, da je sploh prvi štirivratni kupe v vsej njihovi zgodovini. Če zanj že varčujete, naj vam izdamo, da bo na slovenskem trgu na voljo od junija.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol