BMW M3 ‘zgoraj brez’

3. 9. 2007
Deli

Ob govoricah in fotografijah prototipov limuzinske in Touring različice novega BMW-ja M3 so se zdaj pojavile še odlične fotografije na skrivaj posnetega prototipa, ki razkriva, da 335i Cabrio ne bo več dolgo najmočnejši BMW-jev prvi kupe-kabriolet.

Dame in gospodje, v različico ‘zgoraj brez’ prihaja M3! Štirisedežni kabriolet so preizkušali na slovitem Nürburgringu, kjer testni vozniki pri piljenju tehnike (in pri odpravljanju težav, čemur so testi tudi namenjeni) na stezi niso popuščali.

Ker je pod motornim pokrovom kupejevskega M3 enak motor, bo tudi CC dobival moč iz 4, 0-litrskega osemvaljnika s 420 ‘konji’ (pri 8.300/min) in s približno 400 Nm navora (pri 3.900/min). Pričakujte pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v okoli petih sekundah, na 250 kilometrov na uro omejeno največjo hitrost, ročni šeststopenjski menjalnik ter druge komponente kupejevskega M3. Zunanja podoba protipa ne skriva, da gre za kralja med kupe-kabrioleti. Ima dvojni izpuh, neopazne oznake M, agresiven nos ter zadek, ki bo na nemških avtocestah izgineval v daljavi.

Tako kot M3 Coupe bo imel tudi Cabrio vgrajeno tehnologijo BMW-jevega varčevalnega programa EfficientDynamics, ki bo skrbela za gospodarnejšo vožnjo, za gradnjo z lahkimi materiali (streha kupeja je tudi zaradi nižjega težišča iz ogljikovih vlaken), ter za regeneracijo energije, ki nastane pri zaviranju. Bomo M3 Cabria videli že na septembrskem avtomobilskem salonu? Ne pozabite na naslednjo številko Avto magazina, v kateri bo obširno poročilo s prvih voženj kupejevskega M3!

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"