Cadillac CT6 bo opremljen s priključno hibridno tehnologijo

24. 4. 2015
Deli
Cadillac CT6 bo opremljen s priključno hibridno tehnologijo (foto: GM)
GM

Cadillac je na avtomobilskem salonu v Šanghaju objavil, da bo v svoji admiralski ladji limuzini CT6 ponudil tudi priključno hibridni pogonski sklop.

V primerjavi z različicami zgolj z motorji na notranje izgorevanje naj bi imel priključno hibridni Cadillac CT6 PHEV kar dvakrat večji doseg, k ekonomičnosti pa naj bi pripomogla tudi lahka zgradba karoserije. Kot je dejal predsednik uprave Cadillaca Johan de Nysschen, je Cadillac CT6 že sam po sebi prikaz sodobne tehnologije, zato je idealna platforma za njihov prvi vtično hibridni pogonski sklop.

Osnovo priključno hibridnega pogona 5,182-metrske limuzine bo tvoril 2-litrski turbobencinski štirivaljnik, ki mu bosta pomagala elektromotorja v električno variabilnem menjalniku (EVT) na zadnji premi. Skupaj naj bi razvili 250 kilovatov moči in 586 njutonmetrov navora, ki se bodo po zaslugi menjalnika EVT menda odražali predvsem v zelo udobni in dinamični vožnji. Da bo električne vožnje dovolj za vsakdanje potrebe, bo poskrbljeno z litij-ionsko baterijo zmogljivosti 18,4 kWh, ki jo bo sestavljalo 192 prizmatičnih celic. Polnjenje bo možno s 120- ali 240-voltnim polnilnikom, ni pa navedeno, kako dolgo naj bi trajalo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja