Fiat pomaga Fordu izdelati Kaja

24. 4. 2008
Deli

Fordov mali Ka nove, še ne predstavljene generacije se počasi slači, odpadajoča maska pa vedno bolj namiguje na končno podobo bratranca Fiata 500.

Najnovejše vohunske fotografi je, posnete so bile na mrzlem severu Evrope, razkrivajo tudi podobo notranjosti, kjer je opaziti višje nasajeno prestavno ročico ter oblikovanje, ki po igrivosti sledi duhu predhodnika. Javnosti se bo novi Ka prvič predstavil jeseni na avtomobilskem salonu v Parizu. Pri njegovem razvoju je veliko pomagal Fiat, saj je Ka narejen na enaki platformi kot Fiatova Panda in 500. Z zadnjim si je podoben po legi informacijskega zaslončka, videzu zagonske ključavnice, položaju avtoradia in razporeditvi stikal klimatske naprave.

V Avto magazinu ste si lahko prebrali veliki test Fiata 500, pri katerem smo pohvalili podvozje in varnost, kar bosta tudi Kajeva aduta, naj bi pa bil Ka na cesti še boljši od Fiata 500, saj naj bi Fordovi inženirji še izpilili Fiatovo podvozje. Bomo videli čez nekaj mesecev (prihodnje leto? ), kako se bo novi Ka izkazal na cesti. Novega Kaja bodo poganjali Fiatovi motorji – 1, 2-litrski z 69, 1, 3-litrski (dizel) s 75 in 1, 4-litrski s 100 ‘konji’.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel