Kia No3

12. 7. 2009
Deli

Tako so Korejci poimenovali ženevski koncept. Sodeč po fotografijah, ki so bile pred kratkim posnete na slavnem dirkališču Nordschleife, pri Kii že pošteno pilijo tehniko serijskega modela, ki mu testni vozniki nikakor ne prizanašajo.

Od koncepta se bo serijski, recimo mu kar No3, razlikoval po podrobnostih, kot so klasična panoramska šipa, običajne luči, večja ogledalca in manj mogočen prednji odbijač. Serijskega No3 pri trgovcih pričakujemo že konec tega ali v začetku prihodnjega leta za ceno od okoli 13 tisočakov navzgor.

No3 ima pogon speljan na prednji kolesi, vrata tekmeca Oplu Merivi, Nissanu Notu, Citroënu C3 in podobnim pa se bodo odpirala na klasičen način. Sedežev bo jasno 'le' pet, saj gre za avtomobil, dolg okoli štiri metre. Peter Schreyer je No3 pospremil z besedami, da bo to avtomobil, za katerega se bodo kupci odločali zaradi odličnega dizajna, njegova dodana vrednost pa je uporabnost.

Zaradi 2, 62-metrskega medosja No3 prostorsko ne bo podiral rekordov, bo pa radodaren s prostorom za glave. Glavnina moči bo prihajala iz 1, 6-litrskega bencinskega in dizelskega motorja z močjo okoli 126 'konjev', menjalnika bosta ročni in samodejni.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja