Limuzinski Chevrolet Aveo

28. 11. 2010
Deli

Chevrolet je na avtomobilskem salonu v Parizu jeseni 2010 predstavil novega petvratnega Avea, v letu 2011 pa se obeta še limuzinska različica.

Te na testiranjih ne skrivajo v največji vnemi, zato lahko s pomočjo vohunskih fotografov vidimo, kakšen bo novi limuzinski Aveo. Zadek bo klasičen, podoben Lacettiju, bočna linija bo limuzinska, nos pa skoraj enak kot pri petvratnem Aveu. Po prvi oceni je Chevroletu uspela oblikovno skladna limuzina, česar za dosedanje Avee ne moremo trditi. V notranjosti bo štirivratni Aveo enak petvratnemu.

Največja razlika bo v večjem, a manj prilagodljivem prtljažniku limuzinske različice. Pod motornim pokrovom limuzinskega Avea bodo 1, 2-litrski bencinec moči 70 in 86 'konjev', 1, 4-litrski brat s 100 'konji' in 1, 6-litrski s 115 'konji'. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji dizlov, ki jim bo veselje ob varčni vožnji zagotavljal 1, 4-litrski stroj s 75 in 95 'konji'. Menjalniki bodo pet- in šeststopenjski ročni, pri močnejših motorjih bo na izbiro tudi šeststopenjski samodejnež. Pričakujte še sistem start-stop in verjetno serijsko vgrajeni ESP.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja