Mercedes GLA za 30 tisočakov?

26. 7. 2013
Deli

Še ena novost, ki bo luč sveta ugledal na letošnjem frankfurtskem avtomobilskem salonu, je Mercedes GLA.

Ta si tehniko seveda deli z razredoma A in B, iz vohunskih posnetkov pa je jasno, da bo vizualno zelo podoben razredu A - pravzaprav bo zelo verjetno videti kot nekakšna terenska različica Aja. Mercedesovi oblikovalci so se odpovedali veliki, terenski maski in visokim bokom in tako bo GLA precej Ajevskega videza, z opazno proti zadku padajočo streho in Aju podobno notranjostjo (ki se je do na slikah hitro prepoznati).

Ker GLA nastaja na osnovi razreda A, si bo z njim seveda delil tudi motorno paleto. Jasno je,d a bo na voljo v različici s štirikolesnim pogonom 4Matic, ni pa še jasno, ali bo na voljo tudi z le sprednjim pogonom. V vsakem primeru GLA zgodaj naslednje leto stopa v boj na zelo konkurenčnem na trgu, saj se bo za kupce boril z Audijem Q3, BMWjem X1, Minijem Countrymanom (in Pacemanom) ter RR Evoquom.

Seveda ne bo manjkala niti AMG različica - GLA 45 AMG (ki se bo boril z recimo Audijem RS Q3), ki bo imel pod motornim pokrovom dvolitrski turbo štirivaljnik z vsaj 355 'konji'. Cene? Ugibamo, da bo kaka dva do tri tisočake cenejši od vstopnega modela razreda C, torej bo stal nekje od okoli 30 tisoč evrov naprej.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja