Mercedes-Benz Razred C 2014

16. 11. 2010
Deli
Mercedes-Benz Razred C (foto: Automedia)
Automedia

Mercedes-Benz bo prihodnje leto pokazal prenovljeno izdajo aktualnega razreda C. Posodobljeni bodo motorji, osvežena bo oblika, novosti bodo še na drugih področjih. Prenovljeni razred C bo tako moral zdržati v prodaji približno tri leta, saj se bo leta 2014 začel ognjemet novosti C-ja nove generacije.

Kot prvi del novega razreda C se bo do pomladi rodila limuzina, v drugi polovici leta 2014 se bo pojavil kombijevski T, leto kasneje pa še kabriolet, kupe in naslednik obstoječega mehkega terenca GLK-ja. Oblika novega razreda C bo spominjala na koncept F800, kar bo prineslo tudi zelo strmo odrezan nos in drugačne prednje luči, kot smo jih bili vajeni pri izdelkih podjetja iz Stuttgarta.

Nove luči bodo sestavljene iz LED-diod, ki bodo tako oblikovane, da bo novi C prepoznaven že na daleč v temi. Pogon bo seveda še vedno na zadnji par koles, motorji bodo vgrajeni spredaj, večinoma bo šlo za nove izdelke. Novi razred C bo po velikosti podoben aktualnemu, le malce večji bo, imel pa bo še daljšo medosno razdaljo, krajše previse in širše koloteke. Na splošno bo prostornejši. Kupec bo imel pri izbiri dodatne opreme obilico možnosti, tudi izbiro do 20 palcev velikih platišč.

Govori se, da bo v novem C-ju mogoče tudi zračno vzmetenje, vsekakor pa leta 2014 pričakujte inovativne sisteme za pomoč pri vožnji, elektromehanski servovolan in tudi hibridne različice. Od tako imenovanega 'mild' hibrida do pravega, ki bo sprva C 300 CGI. Z njim se bo nekaj kilometrov mogoče zapeljati tudi zgolj na električno energijo. Poleg vsega se bo kupec pri novem C-ju lahko odločil še za sedemstopenjski samodejni menjalnik in štirikolesni pogon 4Matic.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja