Naslednje leto nova generacija Kie Sorento

8. 6. 2008
Deli

Kia bo v prihodnjem letu predstavila novega Sorenta, ki bo zamenjal aktualno generacijo. Ta se za kupce bori že od leta 2002.

Medtem ko lahko za aktualnega Sorenta zapišemo, da ne zadovolji voznikovih ambicij po bolj dinamični vožnji, naj bi bilo pri novincu povsem drugače. Mehkoba podvozja, zaradi katere je nagibanje karoserije opazno večje, bo pozabljena. Nekateri omenjajo celo, da naj bi pod motorni pokrov novega Sorenta zašel 375-'konjski' 4, 6-litrski osemvaljnik iz Genesis Coupeja (Hyundai), s katerim bi se korejski velikan postavil ob bok tekmecu Range Roverju Sportu.

Novi Sorento bo imel pet sedežev, v motorni ponudbi pa naj bi bili dvolitrski turbodizel, predelan 2, 5-litrski turbodizel in novi bencinski štirivaljni agregati. Povsem mogoče je, da bodo Korejci iz Hyundaievega Veracruza, ki se bo v Evropi začel prodajati še letos, preselili tudi nov trilitrski turbodizel. Ker v Evropi že preizkušajo novega Sorenta, smo skoraj prepričani, da se bo javnosti predstavil že na marčevskem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol