Novi Mercedes-Benz CLS

15. 6. 2010
Deli

Se spomnite ženevskega koncepta Mercedes-Benz Shooting Break s petimi vrati? Podoben avtomobil z nekoliko drugačno motorno masko, enakimi lučmi, drugačnimi ogledalci in štirivratno zasnovo ter skoraj povsem enakimi zadnjimi lučmi se je pojavil na nekem snemanju – to je novi CLS.

Benzovim ga ni uspelo povsem skriti, zato pa svet že lahko uživa v pogledu na nezamaskiranega novega CLS-a, ki je oblikovno povsem drugačen od še aktualne uspešnice, a še vedno klasičen štirivratni kupe. Oblikovno je dovolj drzen in hkrati eleganten, da bodo imeli tekmeci težko delo. CLS druge generacije, ki bo premierno predstavljen na oktobrskem avtomobilskem salonu v Parizu, je narejen na osnovi aktualnega MB-jevega razreda E. Med osema so ga raztegnili za dodatna dva centimetra, kar pomeni, da je CLS-ova medosna razdalja 2, 87 metra.

V notranjosti ima novi CLS več prostora, a hkrati ta štirisedežnik ostaja elegantno oblikovan. Z razredom E si deli tudi opremo, pri čemer velja CLS še za bolj luksuznega. Elektronika bo vozniku v pomoč pri bdenju nad mrtvimi koti in pri nočni vožnji, prek radarskega tempomata pa bo znala samodejno tudi povsem zaustaviti avtomobil. Pod motornim pokrovom novinca iz Stuttgarta bo debitirala serija novih motorjev V6 in V8 z neposrednim vbrizgom. Ti bodo pokrivali spekter moči od 252 do 544 'konjev'.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"