Novi Mercedes S skoraj razkrit

30. 1. 2013
Deli

Novi Mercedesov razred S bo na trgu že sredi leta, kar pomeni prvo uradno predstavitev javnosti na ženevskem avtomobilskem salonu.

Ker do razkritja tako ni kaj več od meseca dni, ni presenetljivo, da se testni primerki vozijo le še minimalno zamaskirani. Iz najnovejših slik je že moč razbrati obliko prednjih žarometov in maske (se spomnite koncepta F700 iz leta 2008), pa tudi zadnjih luči in oblike pokrova prtljažnika.

Novi razred S naj bi bil globalno na voljo s kar štirimi različnimi medosnimi razdaljami (predvsem zaradi kitajskega in podobnih trgov), ni pa še jasno, koliko jih bo na voljo v naših krajih. Različicama s standardno in dolgo medosno razdaljo naj bi se pridružili še ena z ekstra dolgo (kot konkurenca RR Ghostu, recimo) ter šest in pol metrska varianta z dodatnima, nazaj obrnjenima sedežema pred zadnjimi sedeži.

Novi S bo imel le še LED osvetlitev (zunaj in znotraj), aktivno podvozje (ki se bo cesti prilagajalo s pomočjo kamere), pa najnovejše generacije sistemov za preprečevanje trkov (in tudi vožnje v napačno smer po avtocesti, o čemer smo pisali tule). 

Možnosti motorizacije bo seveda veliko, tako bencinske kot dizelske, na voljo pa naj bi bile kar tri različne možnosti hibridnega dodatka . z 41, 61 ali 109-'konjskimi' elektromotorji. Vrh ponudbe? AMGjev V12 biturbo z okoli 680 'konji', menda s kupom karbonskih karoserijskih kosov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol