Opaženi prototipi novega Mercedesa-Benza S

9. 7. 2010
Deli

Na cesti so že prototipi novega Mercedes-Benzovega razreda S, ki se bo v prodajnih salonih pojavil čez približno dve leti.

Pri prototipih, ki so predelani S-i sedanje generacije s povečanimi merami, ne gre prezreti opazno strmejšega nosu z veliko motorno masko. Novi S bo impozantnejši, zaradi dodelanega podvozja z večvodilno zadnjo premo in štirikrat vpeto prednjo bo še bolj vodljiv, predvsem pa bo porabil manj goriva. Hibridnih različic bo več, vsaka pa bo dodala od 20 vse do 120 'konjev', odvisno od različic.

Nekatere baterije bo mogoče polniti tudi prek električne vtičnice. Hibridni modul bo povezan z novim devetstopenjskim samodejnim menjalnikom, sparjen pa tudi s štirivaljnim motorjem moči okoli 240 'konjev', ki porabi manj kot šest litrov goriva na 100 prevoženih kilometrov.

Glavnino pogonskih nalog bodo zmogli predvsem močnejši, a v veliki meri povsem novi motorji: 3, 5-litrski bencinski šestvaljnik z dobrimi 300 'konji', dvakrat prisilno polnjena različica z dobrimi 350 'konji', 4.6 V8 z več kot 400 in 5.5 z več kot 510 'konji'. Na vrhu ponudbe bo S 63 AMG s 570 'konji'. Med dizli bosta čakala na kupce S 250 z 204 'konji' (ta motor bo štirivaljni) in S 350 CDI z okoli 250 'konji'.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol