Peugeotov ‘Kaškaj’

17. 2. 2008
Deli

Avtomobil na fotografijah, ki je zelo močno zamaskiran (v fotogaleriji), a ga izdaja kar nekaj stvari, je povsem novi Peugeot 3008.

Francoska tovarna nujno potrebuje svežo in atraktivno pločevino, saj lahko le tako drži korak s ponudbo preostalih proizvajalcev, ki imajo čedalje več raznovrstne pločevine. Po 4007, ki je pravzaprav preoblečeni Mitsubishi Outlander (z dobrim PSA-jevim 2.2 HDi-jem), bo 3008 prvi PSA-jev SUV. Veliko skupnega bo imel s Tristoosmico, kar pomeni tudi široko izbiro bencinskih in dizelskih motorjev. Na testnih mizah naj bi Francozi že imeli sveže ‘konje’, ki bodo ‘galopirali’ z normo Euro5; med njimi naj bi bila tako novi 1, 6-litrski HDi s 120 ‘konji’ kot tudi močnejši, 150-’konjski’ dvolitrski kurjač plinskega olja.

Možna bo izbira pogona na prednji kolesi ali na vsa štiri, pripravljali pa naj bi celo sedemsedežno izvedbo, ki se bo postavila neposredno ob bok Nissanu Qashqaiu. Tudi ta bo letos dobil še dva prosta sedeža. Zadnja sedeža bosta pri Peugeotu zložljiva v dno vozila, zato bodo lahko kupci uporabljali ali sedemsedežno konfiguracijo ali petsedežno z velikim prtljažnikom. V prodajo se bo 3008 zapeljal v prihodnjih dveh letih, verjetno pa bo svojega križanca predstavil tudi Citroën.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"