Prihaja karavanski Rapid

10. 7. 2013
Deli

Petvratna različica Škode Rapid bo na avtomobilskem slonu v Frankfurtu dobila še sestrsko, karavansko različico.

Imenovale se bo Spaceback in kot je vidno na fotografijah naših avtomobilskih vohunov, bo do sredine strehe praktično enaka, kot kombilimuzinski Rapid - če se vam zdita maska in luči malce čudne, je to zato, ker so jih na hitro (in neuspešno) poskusili zamaskirati v Fabijine.

Prav karavansko Fabio so uporabili za bolj uspešno maskiranje zadka, kljub temu pa se na sikah že vidi končna oblika strehe (ta je seveda bolj vodoravna kot pri kombilimuzinski različici) in zadnjih vrat. Za njimi se skriva ogromen prtljažnik, ki bo še večji od tistega pri kombilimuzinskem Rapidu, ki meri 550 litrov (in 1.490 s podrto zadnjo klopjo). Ne bo sicer tolikšen, kot pri Octaviji Combi (ta ga ima za 610 litrov), a bo pa blizu 600 litrov.

Zadnje luči ne bodo takšne, kot so na fotografijah (te so Fabijine) - na njih se namreč lepo vidi, da bodo te takšne, kot na drugi različici Rapida, torej bolj trikotne, hkrati pa so pod kamuflažo opazne tudi drugačne linije zadnjega odbijača in rahlo zavihan spodnji rob zadnjega stekla pri zadnjem strešnem stebričku.

Rapid Spaceback bodo začeli izdelovati že avgusta, zato bo na (tudi slovenskem) trgu na voljo že septembra ali najkasneje v začetku oktobra. Cene bodo verjetno za kakega tisočaka (ali nekaj manj) višje kot pri kombilimuzini.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja