Razkrivamo: popravljeni Audi A4 brez pisane kamuflaže

21. 5. 2015
Deli

Fotografi so med nočnimi preskusi ujeli novi Audi A4, ki ni bil opremljen z zavajajočo črno-belo kamuflažno shemo ampak le oblepljen s črnimi nalepkami.

Limuzinsko različico novega Audija A4 za modelno leto 2016 bodo predvodoma predstavili poleti, kar je nekoliko pozneje, kot pa so v Ingolstadtu sprva načrtovali. V zadnjem trenutku so se namreč odločili za oblikovne spremembe, ki so zahtevale svoj čas. Kombijevski Avant in štirikolesni Allroad bosta sledila prihodnje leto.

Kot bi lahko sklepali, se novi Audi A4 po velikosti ne bo preveč razlikoval od sedanjega, opazno večji bi lahko bil le zadnji kolotek. Zdi se tudi, da se bo novinec pohvalil z nekoliko bolj kupejevskimi potezami zadka, na fotografijah pa je mogoče slutiti tudi obliko žarometov in zadnjih luči.

A4 bo drugi Audijev model, ki ga odo zasnovali na novi platformi MLB Evo, ki so jo predstavili s študijo Audi Sport Quattro. Prvi z njo predstavljeni model je novi Audi Q7. S kombinacijo ultra-lahkega jekla, aluminija in kompozitov naj bi pripomogla k temu, da bo A4 za dober cent lažji od predhodnika. Pogon bo prednji z možnostjo štirikolesnega, od motornim pokrovom pa se bodo poleg motorjev na notranje izgorevanje skrivali tudi alternativni pogonski sklopi, morda celo električni.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja