Razkrivamo: BMW serije 5 Touring

11. 8. 2015 | Vir: Automedia
Deli

Fotografi so med preskusi v Nemčiji zalotili karavansko različico naslednje generacije BMW serije 5, ki jo bodo predvidoma predstavili z modelnim letom 2017.

Pod celovito kamuflažo lahko zaslutimo proporce prihodnjega karavna serije 5, ki bo očitno nadaljevala oblikovne značilnosti serije 5 sedanje generacije, predvsem prijetno zaobljenost sicer sorazmerno agresivnih oblik, ki ugaja lastnikom. V prihodnjo serijo 5 si bodo pot vsekakor utrle tudi novosti iz nedavno predstavljenih novih BMW-jev, vključno s prednjimi lučmi, ki se zlivajo z ledvičko, ter dinamičnimi boki. Več športnosti bodo gotovo namenili odbijačema, bolj elegantne in daljše pa bodo tudi zadnje luči.

Tehnična zasnova bo izhajala iz nove tovarniške platforme s kodnim imenom "35up", pri kateri bodo veliko vlogo igrala ogljikova vlakna in bo lahke materiale in konstrukcije približala bolj množičnim avtomobilom. Pod motorni pokrovom se bodo vsekakor znašli bencinski in dizelski 2-litrski vrstni štirivaljniki in 3-litrski vrstni šestvaljniki, poleg njih pa tudi hibridni pogon.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja