Razkrivamo: BMW X7

1. 1. 2017 | Vir: Automedia
Deli

BMW pripravlja bavarskega bratranca Rolls-Roycevega prihodnjega športnega terenca, s katerim si bo delil veliko tehničnih komponent. Imenoval se bo BMW X7, nastaja na platformi CLAR, na kateri je zasnovan tudi novi BMW serije 7, njegova kodna oznaka pa je 'G07'.

Fotografi so ga ujeli med testnimi vožnjami na Bavarskem, seveda močno zamaskiranega, a kljub temu lahko sklepamo, da bo šlo za precej velik in oglat avtomobil, za katerega bodo morali močno raztegniti platformo BMW-ja serije 7. Nekatere dele podvozja bo prispeval BMW X5, na voljo pa bosta tako zadnji kot tudi štirikolesni pogon. Pod motornim pokrovom lahko pričakujemo šest- in osemvaljnike ter priključno hibridni pogon, izključen pa ni niti motor V12. Njegova sedem sedežna notranjost naj bi bila celo bolj imenitna od notranjosti limuzinske sedmice, kar glede na tesno sorodstvo z Rolls-Royceom niti ni tako nenavadno.

BMW je že objavil, da bodo BMW X7 izdelovali v ameriški tovarni v Spartanburgu v Južni Karolini, ki jo bodo pred tem prenovili in ji povečali proizvodne zmogljivosti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja